Tunnusluvun suojaaminen

Suojaa tunnusluku aina

Maksukortin tunnusluku eli PIN-koodi (yleisimmin nelinumeroinen numeroyhdistelmä) kannattaa suojata aina huolellisesti kaikkialla, missä sitten onkin maksamassa tai nostamassa rahaa pankkiautomaatilta. Tunnusluvun suojaaminen muilta on tärkeää, jotta ulkopuoliset eivät sen avulla pääse käsiksi maksukortin tietoihin ja käyttämään korttia.

Tunnusluvun voi suojata kädellä tai lompakolla. Tämä on yleispätevä, yksinkertainen ohje, jolla pystyy estämään sivullisia urkkimasta tunnuslukua. Ohje on syytä pitää mielessä kauppojen ja ravintoloiden kassoilla, huoltoasemien maksuautomaateilla ja kaikissa muissakin korttimaksutilanteissa.

Kun toimii huolellisesti, korttimaksaminen on turvallista.

Tunnusluku hyvä opetella ulkoa

On hyvä myös muistaa, että tunnusluku on henkilökohtainen asia, jota ei pidä paljastaa toisille henkilöille. Tunnuslukua ei myöskään pidä säilyttää sellaisessa paikassa, josta se olisi helposti yhdistettävissä tiettyyn korttiin. Järkevintä olisi opetella tunnusluku ulkoa, eikä pitää sitä missään kirjallisesti tallessa.

Yleistä tietoa korttimaksamisesta ja sen turvallisuudesta sekä aiheeseen liittyviä uutisia julkaistaan Nets Oy:n ylläpitämällä Korttiturvallisuus-sivustolla: Korttiturvallisuus.fi