Öljytuotteita myytiin viime vuonna kotimaahan yhteensä 7,7 miljoonaa tonnia. Öljy- ja biopolttoaineala ry:n tilaston luku sisältää polttonesteiden lisäksi bitumit ja voiteluaineet sekä petrokemianteollisuuden raaka-aineet. Määrä on 1,2 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Öljylämmitystaloilla on huoltovarmuuden näkökulmasta katsoen tärkeä osa sähkön kulutushuippujen tasaamisessa. Hyvällä hyötysuhteella toimiva talokohtainen öljylämmitys varmistaa osaltaan sitä, että sähkön huipputuotantokapasiteetti riittää lämmityskaudella muihin tarpeisiin myös kovien pakkasten aikana.

Öljylämmittäjillä on tänä vuonna hyvä sauma käyttää öljylaskussa säästyvät eurot huoltoihin ja kunnostuksiin, jotka parantavat lämmityksen energiatehokkuutta. Nyt kannattaa harkita, onko aika vaihtaa ikääntynyt kattila tehokkaaseen nykykattilaan ja sopisiko taloon jokin uusiutuvaa energiaa käyttävä rinnakkaisenergiaratkaisu.

Öljy- ja biopolttoaineala katsoo, että hallitusohjelman tavoitteet tuontiöljyn kotimaan käytön puolittamiseksi ja liikenteen uusiutuvien polttoaineiden lisäämiseksi ovat rohkeita ja haastavia. Tavoitteisiin pääseminen vaatii määrätietoisia toimia ja päätöksiä sekä EU-tasolla että kansallisesti. Tärkeää on, että kustannustehokkuus ja teknologianeutraalius ovat ohjenuora tavoitteisiin pyrittäessä.

Vahvista tietojasi nestekaasuun ammattikäytön kysymyksissä Öljyalan Palvelukeskuksen Nestekaasukurssilla! Vankan sijan laadukkaana koulutustapahtumana saanut kurssi valmentaa käytönvalvojan ja asennusoikeuksien pätevyyskokeisiin. Ilmoittaudu viimeistään 22.3.2016.