Öljy- ja biopolttoaineala katsoo, että hallitusohjelman tavoitteet tuontiöljyn kotimaan käytön puolittamiseksi ja liikenteen uusiutuvien polttoaineiden lisäämiseksi ovat rohkeita ja haastavia. Tavoitteisiin pääseminen vaatii määrätietoisia toimia ja päätöksiä sekä EU-tasolla että kansallisesti. Tärkeää on, että kustannustehokkuus ja teknologianeutraalius ovat ohjenuora tavoitteisiin pyrittäessä.

Lämmitysöljy on halventunut maailmanmarkkinahintojen pudotessa, ja monien asiantuntija-arvioiden mukaan hinnat maailmanmarkkinoilla saattavat pysytellä alhaalla myös pitkälle eteenpäin. Öljylämmittäjien kannattaakin nyt käyttää öljylaskussa säästyvät eurot huoltoihin ja remontteihin, jotka parantavat lämmitysjärjestelmän energiatehokkuutta.

Taloudellisen ajon Tippis-pelissä on marraskuun loppuun saakka avoinna kilpailu, jossa arvotaan 6 autoilijan ensiapulaukkua. Kokeile peliä, liitä vaikka kuva Instagramissa #tippis ja osallistu arvontaan. Peli ja kilpailusäännöt löytyvät osoitteesta www.tippis.fi.

Pariisin ilmastokokouksen suhteen on paljon odotuksia ilmassa. Nyt ollaan ehkä aiempaa realistisemmin liikkeellä, mutta haasteitakin neuvotteluihin riittää. Suomessa puolestaan on aloitettu vuoteen 2030 tähtäävän kansallisen energia- ja ilmastostrategian valmistelu tiiviillä aikataululla, kirjoittaa toimitusjohtaja Helena Vänskä blogissaan.

Hybridilämmityksessä on käytössä kaksi lämmitysmuotoa tai jopa useampi lämmitysmuoto. Vanhoissakin taloissa hybridilämmitys on monesti toimiva ratkaisu ja se soveltuu usein hyvin myös öljylämmityskiinteistöön, muistuttaa erityisasiantuntija Eero Otronen blogissaan.