Selvityksen mukaan Suomen kannattaa erityisesti panostaa kotimaisiin puu-, jäte- ja tähdepohjaisiin biopolttoaineisiin, koska ne ovat kansantaloudellisesti edullisin ja päästövähennysten kannalta merkittävin tapa vähentää liikenteen päästöjä.

Polttoainevarkaudet ovat jatkuvasti huolen aihe huoltoasemilla. Öljy- ja biopolttoaineala ry kiirehtii sitä, että eduskunnassa hyväksytty lainmuutos saataisiin voimaan ja käyttöön mahdollisimman pian. Tällöin maksamatta jätetyt sakot voitaisiin muuntaa vankeudeksi.

Tippis-peli kannustaa taloudelliseen ajoon kesälläkin. Kokeile peliä, kuvaa vaikka omaa matkaasi, ota talteen hetki kesäfiilistä ja liitä kuva Instagramissa #tippis. Juhannukseen päättyneen kilpailun palkinnot on arvottu ja voittajat saavat ilmoituksen voitostaan.

Autoilu lisääntyy kesäisin, joten myös bensiiniä kuluu kesä-, heinä ja elokuussa enemmän kuin muulloin. Karkeasti yleistäen voidaan sanoa, että kolmena kesäkuukautena bensiiniä kulutetaan keskimäärin noin viidenneksen enemmän kuin muina kuukausina. Kulutusmäärä kuitenkin vaihtelee kesästä toiseen, eikä yhtä ja aina pätevää vastausta kulutusmäärään ole.

Teemaseminaari tarjoaa syyskuussa kattavan tietopaketin siitä, mitkä ovat ajankohtaisimpia kysymyksiä teollisuuden polttonestekartalla. Esillä ovat myös alan toimintaa raamittavat säädökset. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu ajoissa mukaan!