Tilauskori

Tällä hetkellä tilauskorisi on tyhjä. Voit tutustua ladattaviin ja tilattaviin julkaisuihin kohdassa Esitteet & Julkaisut > Saatavana on julkaisuja kuluttajille sekä alan ammattikäyttöön. Osa julkaisuista on maksuttomia, osa maksullisia.;

Öljy- ja biopolttoaineala ry on vuoden 2015 alusta alkaen Öljyalan Keskusliiton uusi nimi. Päivitetty nimi kuvaa paremmin järjestön ja sen jäsenistön nykyistä toimintaa, jossa biopolttoaineilla on jo pitkään ollut tärkeä osa.

Huoli kehittyneiden biopolttoaineiden lainsäädännön tilanteesta nousi esiin seminaarissa, jossa pohdittiin EU:n biopolttoainepolitiikkaa. Suomessa toimivat edistyksellisten biopolttoaineiden merkittävät teknologiaveturit. Tilaisuuden järjestivät Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto ja Öljy- ja biopolttoaineala ry.

Kehittyneillä biopolttoaineilla vähennetään liikenteen päästöjä. EU:ssa toimintaympäristöä vakauttaisivat selkeät tavoitteet kehittyneiden biopolttoaineiden käytön lisäämiseksi, samoin aitojen sisämarkkinoiden luominen niille, toteaa Öljy- ja biopolttoaineala ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä blogissaan.

Öljylämmittäjiä kiinnostaa rakennusmessuilla hybridilämmitys, jossa öljyn rinnalla käytetään toista lämmönlähdettä. Se voi olla esimerkiksi ilmasta veteen -lämpöpumppu tai aurinkolämmitys. Öljy varmistaa lämmitystehon kylmimpään aikaan, lämpimämpänä aikana käytetään uusiutuvaa energiaa.

Öljy- ja biopolttoaineala ry vastaa alan standardoinnista. Seurantaryhmät käsittelevät kansallisia, eurooppalaisia ja kansainvälisiä standardeja. Mitä kaikkea työhön sisältyy ja kuinka kiinnostuneet pääsevät siihen mukaan?