Öljy- ja biopolttoaineala katsoo, että hallitusohjelman tavoitteet tuontiöljyn kotimaan käytön puolittamiseksi ja liikenteen uusiutuvien polttoaineiden lisäämiseksi ovat rohkeita ja haastavia. Tavoitteisiin pääseminen vaatii toimia ja päätöksiä sekä EU-tasolla että kannallisesti. Tärkeää on, että kustannustehokkuus ja teknologianeutraalius ovat ohjenuora tavoitteisiin pyrittäessä.

Hallitus haluaa nostaa Suomen bio- ja kiertotalouden sekä puhtaiden ratkaisujen edelläkävijäksi. Erittäin tärkeää on se, että poliittisia päätöksiä tukee alempi lainsäädäntö, joka on mahdollistava, kannustava ja tasapuolinen, eikä toimintaa estävä tai kilpailua vääristävä, toteaa toimitusjohtaja Helena Vänskä blogissaan.

Hybridilämmityksessä on käytössä kaksi lämmitysmuotoa tai jopa useampi lämmitysmuoto. Vanhoissakin taloissa hybridilämmitys on monesti toimiva ratkaisu ja se soveltuu usein hyvin myös öljylämmityskiinteistöön, muistuttaa erityisasiantuntija Eero Otronen blogissaan.

Näiden sivujen tilastoista käytetyimpiä ovat hintoihin ja veroihin liittyvät tilastot – eikä ainoastaan nyt, kun raakaöljyn hinnan liikkeet ovat erityisen paljon esillä. Tilasto-osiosta Hinnat ja verot löytyy yhdeksän eri tilastoa ja kaaviota, esimerkiksi raakaöljyn ja bensiinin hintakehityskaavio.

Maaperäkunnostusasioihin keskittyvät JASKA-päivät pidetään 11.-12.11.2015 Tampereella. Ammattilaisille on tarjolla jälleen laaja kattaus ajankohtaista asiaa maaperänkunnostuksen lohkoilta. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 26. lokakuuta.