Tilauskori

Tällä hetkellä tilauskorisi on tyhjä. Voit tutustua ladattaviin ja tilattaviin julkaisuihin kohdassa Esitteet & Julkaisut > Saatavana on julkaisuja kuluttajille sekä alan ammattikäyttöön. Osa julkaisuista on maksuttomia, osa maksullisia.;

Öljy- ja biopolttoaineala ry on vuoden 2015 alusta alkaen Öljyalan Keskusliiton uusi nimi. Päivitetty nimi kuvaa paremmin järjestön ja sen jäsenistön nykyistä toimintaa, jossa biopolttoaineilla on jo pitkään ollut tärkeä osa.

Nestemäisten polttoaineiden verotukseen on tulossa korotuksia vuoden 2015 alussa. Korotukset ovat osa kaavailtuja laajempia energiaverotuksen muutoksia. Arvonlisävero mukaan lukien bensiinin verotus on nousemassa noin 1 senttiä litralta ja dieselpolttoaineen noin 1,2 senttiä litralta.

Mitä veroja on bensiinin hinnassa? Öljytuotteiden verotuksesta kertovalla sivulla löytyy linkki myös valmisteverolainsäädäntöön liittyvään taulukkoon, joka kertoo öljytuotteiden valmisteverotuksesta. Taulukossa näkyy valmisteverotus muun muassa bensiinin ja dieselöljyn osalta.

Riippumatta auton käyttämästä polttoaineesta kannattaa varmistua siitä, että auto on huollettu huolto-ohjelman mukaan. Yksi tärkeä tarkistuskohde on polttoainesuodattimen ja polttoainejärjestelmän kunto. Oikein toimiva polttoainesuodatin varmistaa, että polttoaine läpäisee suodattimen talvellakin ja auto toimii kuten pitää.

Öljylämmitys soveltuu hyvin uusiutuvien energiamuotojen kumppaniksi. Öljylämmityksen rinnalle voi valita erilaisia rinnakkaislämmityksiä. Mikä niistä sopisi parhaiten sinun taloosi? Lue lisää esitteestä.