Tilauskori

Tällä hetkellä tilauskorisi on tyhjä. Voit tutustua ladattaviin ja tilattaviin julkaisuihin kohdassa Esitteet & Julkaisut > Saatavana on julkaisuja kuluttajille sekä alan ammattikäyttöön. Osa julkaisuista on maksuttomia, osa maksullisia.;

EU:ssa ahkeroidaan keskikesällä ennen elokuun lomakautta. Neuvoston puheenjohtajamaana aloittanut Italia jatkaa mm. biopolttoaineiden kestävyyttä tarkentavan ILUC-direktiiviehdotuksen käsittelyä. Vuoden 2030 energia- ja ilmastotavoitteita sen sijaan tuskin pöyhitään heinäkuussa, toteaa Öljyalan Keskusliiton toimitusjohtaja Helena Vänskä.

Romuautoja ei kannata jättää lojumaan takapihoille ja metsiin, sillä ne saa kierrätykseen ja sitä kautta hyötykäyttöön helposti ja maksutta. Suomen Autokierrätyksen ylläpitämä romuautojen vastaanottoverkosto kattaa koko maan. Kierrätykseen tulevan auton painosta valtaosa pystytään hyödyntämään uusiokäytössä.

Öljylämmitystalossa tehty seuranta toi runsaasti uutta tietoa siitä, kuinka ilmasta veteen -lämpöpumppua voidaan ja kannattaa hyödyntää öljylämmityksen rinnalla, kun talosta halutaan tehdä entistä energiapihimpi. Vuosina 2012-2014 kahdessa jaksossa toteutettu seuranta oli yksi öljyalan Höylä III -energiatehokkuussopimuksen projekteista.

Suomessa valmistaudutaan EU-parlamentissa hyväksytyn liikenteen vaihtoehtoisten polttoaineiden ja käyttövoimien jakeluinfrastruktuuridirektiivin toimeenpanoon. Suomi päättää itse lataus- ja tankkauspisteiden määrästä vaihtoehtoisille polttoaineille - ja hyvä niin, toteaa Helena Vänskä Öljyalan Keskusliitosta.

Huoltoasemapäivien ohjelma tarjoaa katsauksen ajankohtaisiin kysymyksiin: mitä kaikkea alalla juuri nyt tapahtuu, mitkä ovat keskeisiä kehityshankkeita ja millaisia haasteita huoltamotoiminnan kehittämisessä on edessä. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan viim. 15.9.!